Måndag, ledig, kan det bli bättre?


Nja, det skulle väl vara ifall lillen hade sluppit sina vattenkoppor då. Han är helt full av dem men gnäller ingenting, jag är helt fascinerad.

Igår hade vi vänner på middag, det var trevligt och gott :P
Var lite trött på julmaten så jag gjorde lite annat också. Bland annat paj med grillad paprika, kronärtskocksbotten och salami. Dessutom mördegsknytten med chevréost, kräft-tzatsiki och tortillasnittar med jalapenos och guacemolemix med parmaskinka.

Gissa vad jag skall äta till lunch idag :P

  

HÄR ÄR BILDER FRÅN GÅRDAGEN MEDIdag skall jag och mellanson på läkarbesök och ikväll skall jag och gubben på hockey... Utomhusmatch på Ullevi mellan Frölunda och Färjestad. Det skall bli så kul..Jippie!!Bilden är lånad på Frölunda Indians hemsida :-)

Jag skall försöka få lite bilder från kvällen, vi har ståplatsbiljetter och det är över 31.000 biljetter sålda :P

Nä, nu är det frukost och mellansonen skall väckas (de är sjusovare hela högen).
See you later


Annandag Jul, vattenboppor och iväg på julbesök


Idag är vi bortbjudna, igår hade vi gäster och på julafton hade vi gäster. Skönt att vara gäst en dag innan vi skall ha gäster igen ;-)

Imorgon skall vi ha lite fest här hemma med kompisar. Lilleman har vattenkoppor så någon kanske väljer att inte komma men han är pigg trots bopporna så vi kör på som planerat ...Hela kroppen ser ungefär likadan ut, stackarn..

Igår var vi ute sent på kvällen och åkte pulka, jag och mellanbarnen. Det regnade och snöade vart om vartannat och vi blev plaskblöta men kul var det..


Snacka om att vara lyckliga, mamma fick en och annan blöt snöboll kastad på sig skall ni veta.

Jag och lillan pysslade lite med en av hennes julklappar, himla kul grej..klippdockor av pärlor som man gör själv alltså..

 
Barnen är nöjda med sina julklappar i varje fall, de fick mycket fina saker :-)
Pengar, presentkort, spel, lego, pyssel, dofter, med mycket mera. Orkar inte rabbla allt här..haha

Lillan fick bland annat detta lilla sminkbord och teservisen som lillebror fastnade för

Ja, nu väntar ytterligare en hel massa dagar med ledighet ;-)
Vad skall vi göra med all den tiden :P


God Jul alla goa fina bloggisar :-)

Det har hänt massor sen sist jag skrev så jag vet inte ens i vilken ände jag skall börja :P

Vi har en vit jul för första gången på flera år (och då menar jag inte alkoholfri även om den är det också). Nu har jag arbetat sista dagen på flera veckor och det skall bli riktigt skönt :-)

Julskinkan är precis griljerad, potatisgratängen gjord. Ägg skall kokas, sallader göras och aningen lite till glögg intagas. Sonen tittar på Bingo Lottos uppesittarkväll och resten av barnen är förväntansfulla på andra sätt...

Idag har vi fått hem nya soffor, eller nja..nya för oss men inköpta på blocket. Sådan lyx att de blev hemkörda och inburna av säljaren till och med :-)

Ibland fungerar saker smärtfrittJag är helnöjd i varje fall :-)

Jag har haft min sista föräldraträff för i år, vi var bara tre stycken igårkväll men ack så givande ..

Jag har haft möte med ett studieförbund (jag och Henrik skall utbilda dem i vår).

Jag skall medverka i tre olika projekt till i vår, det ena riktar sig gentemot barn och de två övriga är för unga kvinnor med diagnos ADHD.
Empowerment, att använda sina egna inre styrkor för att komma vidare i livet.

empowerment

Varför skall man fastna i svårigheter när man kan använda sina styrkor att nå de mål man vill?

Jag är övertygad om att man kan komma hur långt som helst om man får in rätt tänk, dvs att tro på sig själv och att intala sig själv att "det här fixar jag" är rätta metoden.

Vad har hänt mer?

Jo jag har skickat iväg mitt bokmanus, jag skall göra egna illustrationer till boken och denna vill jag använda som omslag:Den säger ganska mycket om bokens innehåll men det visar sig kanske först efter att man läst den...

Vi får se om det finns någon marknad för den...den som väntar få se ;-)

Mellansonen fick sin största julklapp i förskott. Han övar flitigt och mamma ryser av välbehag i hela kroppen när han börjar spela ...Jaaaaa, jag vet...jag skämmer bort...men julen är ändå barnens högtid så det står jag för :P

Trumsetet är julklappen alltså ;-)

Jag skall se om jag kan spela in honom när han spelar vid tillfälle och visa er. Mamman här tycker definitivt att man skall hjälpa sin barns musikaliska sidor på traven. Jag är övertygad om att de har stor glädje av det på många plan i livet....

Jag har alltså i stort sett ingenting inplanerat under julledigheten förutom att ha lite gäster. Det känns fantastiskt bra :-)

Vi höres snart igen, nu skall jag fortsätta julstöka

Kram kram