Jag vet inte om ni tänkt på det här, apropå Asperger och ADHDDet finns en hel del fördomar kring just Asperger och ADHD. Ofta läser man i tidningar kring just extrema brott att gärningsmannen/kvinnan lider av exempelvis Asperger eller ADHD.

Jag måste protestera! I många fall finns en sådan diagnos med i bilden men vad som missas i sammanhanget är oftast att det bara är en parantes. Det finns nästan alltid någon form av personlighetsstörning med i bilden också.

Exempelvis någon av dessa

Dessutom kan man ofta läsa att "föräldrarna har förgäves sökt hjälp under flera års tid"

Vad jag vill säga är att ADHD och eller Asperger i sig inte per automatik gör personen till en hemsk brottsling. En diagnos i kombination med peronlighetsstörning, extrem social dismiljö och brist på hjälp i kriser kan däremot skapa en brottsling. Alltså precis som för vem som helst fast med andra förutsättningar från start.

Det gör mig ganska ledsen att läsa hur media snedvrider pga okunskap. Jag har några vänner som känt sig manade att starta diverse kampanjer på nätet för att försöka skapa en mer rättvis bild. Trots allt så tar man åt sig och känner sig kränkt och blir upprörd för man vet att den stora massan gärna läser vad media framställer.

En god vän skriver här PIXLAD VERKLIGHET

En annan här AGENDA

Ytterligare en här WITCHBITCH

Sist men inte minst här TROLLHARE


Jag läser deras bloggar dagligen, förfasas, skrattar, gråter, njuter och förvånas. Den här världen är intressant, givande, lärorik och viktig.

Hur som helst, det har oundvikligen blivit någon slags hetsjakt på människor med neuropsykiatriska diagnoser. Finns det egentligen några andra diagnoser som ifrågasatts på samma sätt rent historiskt? Exempel, ADHD finns inte, Autism uppstår pga av känslokalla mödrar, "det är för helvete bara att skärpa sig", "sådär är vi alla mer eller mindre" etc.

Det måste sägas att vi alla är så mer eller mindre MEN du får bara en diagnos om du har stora svårigheter att själv klara din vardag. Har du ett högt intellekt så kan du hitta strategier för att klara mycket ändå men oftast slutar det med utmattningssyndrom eller annat liknande.

Jag skriver om detta för jag har stort förtroende för er läsare, jag vet att ni kommer sprida vidare en positiv bild om någon yttrar sig på ett negativt och inkompetent sätt. Det är lite min livsuppgift att få andra människor att bli fria från sina fördomar och i alla sammanhang utgå från att

ALLA ÄR VI FÖRST OCH FRÄMST MÄNNISKOR!!

Kika gärna in här med: ASPERGER SVERIGE

Min åsikt är att det är ganska tragiskt att vänner och bekanta känner ett behov av att gå ut och ge en annan bild av vad dessa syndrom, diagnoser och tillstånd innebär. Samtidigt är jag glad att de gör det för faktum är att om man läser så kommer man upptäcka att de är vanliga människor precis som du och jag :-)Jaja, det berör mig men jag vill inte tråka ut er. Igår kom en väninna på besök, vi pratades, drack kaffe och hade trevligt. Jag fick den här fina blomman av henne


Visst blir man lite glad ändå när någon tänker på en med en liten blomma :-)

Tack Ingela!!

Hur som helst så önskar jag alla en trevlig helg, jag vet inte hur mycket jag hinner in här eftersom jag skall till Blekinge i helgen.

XX:s and OO:s

Busy week, mässa och lite annat

Nu sprang dagarna iväg igen :-)

Jag VABBADE tisdagen, ställde ut på mässa och var på skolkonferens på onsdagen och idag torsdag har jag tagit igen en massa jobb och dessutom fakturerat.

Mässan var lyckad, jag var med fram till strax före klockan 13 ungefär. Efter det var Henrik (ordförande) själv ett tag sen kom en annan styrelseledamot och hjälpte till.Jag hade jätteroligt, snacka om att få prata om det man tycker är roligt. Jag var tvungen att be Henrik säga till mig om jag pratade för mycket haha...

Skolkonferensen på eftermiddagen gick jättebra! Skruttans lärare, rektor samt psykolog och pedagog var med. För första gången på många år kändes det fantastiskt bra och att de lyssnade och tog till sig. Andra inblandade instanser har ifrågasatt både mig och mina teser. Här har det aldrig varit snack om att bli ifrågasatt. Jag är helnöjd med konferensen.

Idag hade jag fullt på jobbet, det låg en hel drös med lappar och kom ihåg när jag kom in på kontoret. Har förberett för två praoelever som kommer nästa vecka, fakturerat, jagat IT-supporten, haft deltagare och ringt en himla massa samtal. En fantastiskt bra dag med andra ord!
Var till och med så jag funderade på att be chefen om lov att jobba imorgon med..haha då är det illa ;-)

Efter jobbet hade jag en väninna här en stund, efter det träffgrupp och min käre make följde med idag. Det kändes bra att han fick ta del av vad jag gör vissa kvällar. På hemvägen hade polisen spärrat av nästan hela Linnéstan, här var orsaken:Klicka på bilden så kommer ni till GT

Hoppas ni alla haft en fin vecka. Jag hinner nog in en stund imorgon igen innan tåget bär av mot Blekinge och en helg hos väninnan :-)

Ha det fint så länge!!

Det blir dessvärre att VABBA idag och lite skrock!Liten tös väckte mig sådär 03.30 och tyckte det var dags att gå upp och sätta på TV:n och prata en massa. Själv tyckte jag det var en mindre bra idé men, men... ni vet hur det är. Vill man inte ha hela huset uppe den tiden på morgonen så får man helt enkelt bita ihop och pallra sig upp. TV kunde hon dock glömma. Det tog väl ungefär två minuter så hade hon somnat i soffan och jag sitter vaken kvar två timmar senare!!

Har ingen förmåga att somna om när jag väl vaknat tyvärr så det var lika gott att kliva upp och sätta på kaffe, njuta av tystnaden och kika runt lite och se när cybervärlden vaknar till liv.

Tyvärr VABBA av den enkla anledningen att tösen inte är helt frisk ännu. På onsdag kan hon förhoppningsvis vara fit for fight igen. Vet inte om det var svininfluensa eller vanlig influensa, de hade nog inte velat ha oss till vårdcentralen ändå :P

Ingen mer har blivit sjuk i varje fall *peppar peppar*

(som för övrigt kommer från "att strö avskräckande kryddor på sin lycka så inte den kan locka till sig onda makter som finns i närheten")

Se mer talesätt och ordvrängerier här


bilden googlad (kramande peppar och saltkar Ulrika)


Nu var det ett tag sen jag tog bilder på barnen när vi var ute men jag hittade en mobilbild när lilleman sjunder serenad från ett ihåligt träd. En riktig höstlig bild med galonbyxor och mössan i handen...vilken treåring vill ha den på huvudet liksom ;-)Lilla dotter och jag tog med kameran på en kvällspromenad i veckan. Batteriet var på väg att ta slut så det blev tyvärr inte så många bilder men titta på färgerna på trädet... snacka om att sommaren definitivt är passerad även om den varat extra länge i år...


Ha en fin dag kära vänner, jag tittar in igen lite senareVi Tjejer är fulla hela veckan:


MÅNDAG-ONSDAG


är vi praktfulla.TORSDAG
är vi

förväntansfulla.FREDAG
är vi beautyfulla.

LÖRDAG
är vi skitfulla

och


SÖNDAG
är vi

förhoppningsvis ångerfulla.