Jag har mina aningar....

Hade ett samtal med min chef idag. Sådär helt apropå bara. Hon frågade hur jag mådde med tanke på tillstånd o.s.v. Jag svarade naturligtvis ärligt eftersom det ligger lite i min natur att prata först och tänka sen.

Jag sa att jag mår illa precis hela tiden och blir ruggigt anfådd av minsta lilla. Jag har aldrig upplevt något liknande innan. Dessutom funkar inte magen så det ser ut som jag är i femte månaden redan.

Då sträckte chefen tvillingmamma upp TVÅ fingrar och log lite grand. Du borde nog ställa in dig på två kanske. Oj, va? Är det verkligen symtom på det? Japp svarade hon då.

Genast hem och googla blev resultatet av det;

"
Illamående och kräkningar kan vara värre under tvillinggraviditet. Man har högre nivåer av graviditetshormonet koriongonadotropin (hCG), vilket utlöser illamåendet (March of Dimes 2006).

Högre nivåer av hormonet progesteron i början av graviditeten kan också göra att man känner sig mer andfådd. Senare i graviditeten kan andfåddheten bli värre av att det finns två bebisar som trycker uppåt.

Det kan också vara vanligare att man blir förstoppad eller får mycket gaser i magen."

HJÄLP! Tänk om hon har rätt? När man väntar sjätte barnet så förväntar man sig ett, inte två. Nåväl, vi får se, det är ett tag kvar till ultraljud så det blir en spänd väntan. Den 14/9 skall jag ta blodprov och den 28/9 ett första ultraljud (KUB). Är det någon som känner för att slå vad?
Det är lite funderande kring det hela som ni säkert förstår. Är det någon av er som väntat tvillingar? I så fall om ni har fler barn, har det varit skillnad på graviditeterna?

Nog om detta...

Stor son börjar i elbasskola nästa torsdag. Han skall spela tillsammans med gitarrister som är ett år äldre. En stor fördel är att han två minuters promenad till träningen eftersom vi bor granne med skolan.

Jag skall till Stockholm över dagen på torsdag, möte med SHIA. Till helgen är det tjejträff på gång och dessutom kräftskiva med grannar. Jag väljer att inte gå på kräftskivan eftersom tjejerna är inbjudna sedan länge.

Ha en fortsatt fin kväll.....

Första arbetsdagen avklarad - CHECK

Ja det var en ganska soft dag ändå med lite planerande och ett APT avslutningsvis. Arbetsplatsträff alltså. Vi har fått en ny TF enhetschef tills den nya chefens tjänst träder i kraft.

I övrigt har jag lagt upp en helt ny enhet i vårt dokumentationssystem, diskuterat jobb med kollegorna och dessutom hunnit med två besök på vårdcentral. Först till sjukgymnast för tennisarmbågen. Fick med mig övningar jag skall göra en gång om dagen. Andra besöket var hos hälsopedagog. Lite KBT över det faktiskt eftersom man sätter upp små små mål i vardagen som man försker jobba med och har avstämningsmöte med jämna mellanrum. Skall bli intressant.

Efter jobbet så blev det middag;Gott var det! Fast vi gjorde vanlig brunsås utan grönpeppar istället...

Efter middagen åkte vi till H&M och handlade kläder till sonen. Riktigt snajsig blev han tycker jag. Det känns som han vuxit en halvmeter i sommar.En sån snygging, eller hur ;-)

Lillan fick nya skor igår som hon är mäkta stolt över, japp!


Sonen mini gick förnöjsamt och drömde hela vägen hem från dagis. Han är för söt i sin lilla hatt :PHoppas veckan började bra för er med?


Efter solsken kommer .....regn, hagel och riktigt rejält med väta....

Mellansonen blev helt extatisk och sprang ut i regnet i bara fötterDet syns faktiskt i blicken att det här är en "sport" som han gillar ;-)

Lillan har gjort sina första läxor någonsin, duktig är honVi försökte oss på att baka cupcakes men de blev inte så lyckade tyvärr. Eftersom det var första gången så får vi stå ut med det. Man blir ju ruskigt inspirerad när man ser en del konstverk på nätet. Det skulle vara roligt att lyckas med sådana någon gång. Nåväl, här kommer våra;Den lilla hjälpkonditorn var nöjd i varje fall och det var det som var viktigast ...Dagen OK så långt bortsett från att jag mått illa nästan hela dagen. Nu på kvällen åkte jag och gubben och handlade, de små nattade och de stora var barnvakter. När vi kom tillbaka hittade vi en slagen hjälte i soffan. Det tar på krafterna att dansa regndans helt klart...Nä, förbereda för morgondagen hägrar. Back to buisness, dvs...semestern är slut för denna gången.

Sov gott när det blir dags!