Helgen snart över..igen! Veckorna bara susar förbi...Jag tror jag har glömt att berätta att min make fyller 40 år i sommar?

Hur som helst så vet han redan vad han kommer få i present, det blir en weekend till Milano för att titta på F1 på Monza.....

Han är tokig i F1, jag själv följer med (hehe) men F1 är inte direkt min grej. Man skall aldrig säga att man inte gillar något förrän man upplevt det live dock....Bilden googlad

Hotellet heter Nasco och ligger i Milano


Ser definitivt trivsamt ut i mina ögon ;-)

Det här ser jag fram emot även om jag inte är så förtjust i F1.


Veckan som kommer hr en del att bjuda på. På måndag påbörjar jag en utbildning i att bli attitydambassadör. Läs mer här HANDISAM

Efter det på eftermiddag ett möte med skolcheferna, därefter ADHD-utbildning på kvällen.

På tisdag samma utbildning dagtid och på kvällen till en del av kriminalvården och informera.

Onsdag utbilda på förmiddagen och bli utbildad på eftermiddagen.

Torsdag arbeta hela dagen och ha avslutning i cirkeln på kvällen.

Fredag ledig (tror jag) och även lördag smt söndag...

Fullspäckat avlöses med helledigt med andra ord !

Nu skall jag ut i friska luften och ta med kameran, det vr längesedan!Ha en finfin söndg folks!


Åtta strategier vid bemötande av personer med ADHDDet här är utformat framförallt med tanke på barn men jag vågar påstå att det är effektiva strategier även vid bemötandet av vuxna personer med ADHD

Dessa är författade av Agneta Hellström som är enhetschef på ADHD-center

1. positiv uppmärksamhet

2. Effektiva uppmaningar (jag tolkar denna som att man inte svävar ut i förklaringar som egentligen bra är utfyllnad med ord. Kort koncist och innehållsrikt med andra ord)

3. Uppmuntran och beröm (så mycket så det nästan blir löjligt!!!)

4. Konkreta belöningar (ex dvs om du städar så gör jag efterrrätten som du vill ha, ex inte om du städar så kanske vi kan gå dit...)

5. Förutse och planera problemsituationer (om mn tänker efter så är det ganska lätt att undvika situationer eller planera om för situationer när det gäller ens barn, de känner man ju. Är man tillräckligt lyhörd lär man sig läsa av detta hos andra också)

6. Medvetet ignorera problembeteende (denna tror jg inte helt på själv utan jag skulle istället vilja kalla den välj dina konflikter, man behöver inte gå in i allt)

7. Time-out (skulle istället vilja uppmana att se ut en plats som alla i ens närhet respekterar för en plats där man slipper bli störd oavsett situation som uppstått. Går man dit så vet man att det finns behov av att vara själv. Inget är så viktigt så att det inte kan vänta i tio minuter?)

8. Problemlösning (Det handlr om att dissikera problem som uppstår och hitta lösningar genom att vända och vrida och vara lite av en detektiv).

Japp, dessa strategier fungerar!!
Alla är vi dock individer och det som funkar för den ene funkar inte nödvändigtvis för den andreSitter och knaprar på filoncini och väntar in gubben för att se färdigt på flickan som lekte med elden :-)

Oj, semestern bokad...sydväst denna gången ;-)Då menar jag inte en sådan vi har på huvudet utan Holland och Belgien. Det kan bli häftigt. Jag har aldrig varit i vare sig Holland eller Belgien och inte barnen heller. Vi skall bland annat besöka det här ställetWalibi world i Nederländerna

Vi funderar även på att ta en tur hit:

Madame Tussaud och Amsterdam Dungeon

Kanske inget för de små men de stora barnen. Det finns ett zoo som de små kan vara på istället med en av oss i så fall.I Bryssel finns det massor av saker, dotter stor kommer antagligen vilja köpa Belgisk choklad.
Hon har pratat om Belgisk choklad i flera år :-)


Belgisk choklad är något som säkerligen inte någon har kunnat undgå att höra talas om. Genom åren har Belgien och dess invånare blivit allt mer kända för sin fantastiska choklad.
De belgiska chokladpralinerna kan man köpa var som helst i hela Belgien, men även på många andra ställen i världen. Det som gör den belgiska choklade så populär är för att man använda speciellt utvalda kakaobönor vilka även mals efter speciellt utvalda metoder. Det som även gör den belgiska chokladen så populär är för att de som tillverkar den har tillgång till riktigt kakaofett. Det finns ett chokladmuséum i Brugge i närheten av Bryssel!
Sen finns det ytterligare två i Bryssel.
 
Stor son kommer vilja ha ett besök hit COMIC STRIP CENTER
Som sagt, det finns massor att upptäcka :-)
Tycker att lillemans min passar bra ihop med trycket på tröjan: "You talking to me" ?

Ha en fin dag!