Nu är det kväll!Godnatt!

Idag har vi fått motion för en vecka framåt

Ja idag tog vi en paus från solen några timmar och gnuggade den allt mer somnande lärohjärnans knölar istället. Vi åkte till Naturhistoriska museet och kollade läget. Det blev en tur till cafét där med och sen vidare till Slottskogen eftersom det ligger precis bredvid. De lekte i busk-labyrinten, var på barnens zoo och red ponnyhäst. En och annan glass och korv med bröd slank ner också.

På väg hem promenerade vi faktiskt hela vägen till plaskdammen i Kungsladugård och badade en stund. Därefter hem igen med buss och plaskade lite mer hemma i lilla poolen. Nu har solen försvunnit och det ser ut att komma in oväder. Tur att vi utnyttjade dagen när det var fint.


Ute i solen i efter museét
Därefter blev det plaskdammen, inga bilder därifrån för det var så mycket folk så det var fullt fokus på att hålla koll på mina barn :P

Väl hemma fick vi besök av svärmor och make och nu sitter vi och slappar.

Vad har ni gjort idag?

Barn och cyklar

Läste i Aftonblaskan nu på morgonen om att vi föräldrar släpper ut våra barn med cykel i trafiken allt för tidigt. Jag håller med helt och hållet! Jag ser på mina som cyklar här hemma på gatan och med mig på cykelbana att de har ingen koll över huvudtaget. De kan göra en sak i taget och det krävs ju att man klarar lite mer än så när man är ute i trafiken.

Vad tycker ni? Bland kommentarerna till artikeln kan man läsa blandade åsikter, bland annat att vi föräldrar inte klarat av att lära barnen cykla, att vi klemar bort dem eller att det borde lagstadgas med en ålder på 12 år för att cykla i trafik. Ytterligheter kanske men vad tycker ni? Själv tycker jag ju att de flesta bilförare kör som idioter ;-) men jag kör ju inte själv utan går bara eller just cyklar.Det viktiga är hjälm och sunt förnuft. Mitt förnuft säger mig att mina yngsta barn inte är redo att själva cykla i trafik. De två största är det delvis men koncentrationen sviktar även där, precis som hos oss vuxna!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,