1337 och då menar jag inte som i epic

utan det är det antal kalorier som jag skall äta för att nå den målvikt som jag satt upp. Jag vet att jag inte är sjukligt överviktig men jag har inte råd eller lust att köpa en helt ny jeansgarderob. Jag kommer inte i alla byxor ännu alltså.

Antal kalorier har jag fått fram via en app som heter "Kaloriräknare från ShapeUp" (den finns på appstore). Man skriver in sin längd och det antal kilo man skulle vilja gå ner och hur mycket man vill gå ner i veckan. Jag kryssade i att jag ville gå ner 0,75 kg i veckan och då räknade den ut att jag skall äta 1337 kalorier per dag. Den kan också räkna ut att man kan äta mer ju mer man rör på sig. Rör man sig ingenting så är det de 1337 kalorierna men om man exempelvis tar en promenad i 30 minuter i rask takt kan du äta några hundra kalorier till.

Jag behövde lite motivation för att bli av med degklumpen så idag är dag tre med ca 1337 kalorier


Eftersom jag inte har någon våg så får jag uppskatta eventuell nedgång tills jag hunnit köpa en. Appen är gratis men man kan betala för PRO version om man vill ha fler finesser. Jag tycker inte att det behövs i nuläget i varje fall.

Begravningen gick som förväntat

och även om det är under trista omständigheter så var det fint att träffa storebror och alla kusiner på pappas sida idag ändå. Det var två och ett halvt år sedan sist och då var det en annan begravning.

Det spelades fina Evert Taube visor och jag vet att farmor hade tyckt att det passade henne alldeles ypperligt. Taube var en stor favorit!

Min farmor var konstnär och hon tyckte till mycket angående orättvisor i världen och ofta återspeglades det i hennes konstverk. Här är ett av dem, jag har det på vardagsrumsväggen.Medan några få äter gott så krigar och svälter stora delar av världen, är det en god och allsmäktig Gud? Stora frågor! Här är ännu ett

92 år (nästan 93) är en högaktningsvärd ålder! Sov i ro Farmor!


Har investerat i ny servis

40 delar x 2


och två sådana här


Haléns är de skyldiga