Idag har hjärta och hjärna arbetat övertid både på jobb och privatDet finns inte så mycket ork kvar till annat. Jag är glad att vara hemma, jag är glad att jag har möjligheten att fördriva resten av kvällen med att bara ta det lugnt. Att kunna ventilera bekymmersamma händelser med maken och reflektera över sin egen del i det och så vidare. Jag tänker inte gå in närmare på saken än så. Just nu är hjärnan enbart inställd på att vara mottaglig för sådant som är positivt, allt annat får vänta.


Till något helt annat!

Jag skulle vilja tipsa om följande. Jag tror att alla någon gång upplevt någon form av härskartekniker?

"
Ingenting är så praktiskt som en bra teori. Professor Berit Ås identifierade härskartekniker och i och med det gav hon många kvinnor (och en del andra) en nyckel till att förstå vad som sker när de inte blir hörda på, när de förbises eller ignoreras. Det behöver inte vara den enskilde som argumenterar dåligt eller inte får fram sitt budskap tillräkligt bra som det hänger på. Det behöver inte ha något med dig som enskild person överhuvudtaget att göra, utan snarare den gruppen som betraktaren "placerar" dig i. Att ge härskartekniker namn är det samma som att göra dem synliga och därmed neutralisera effekterna av dem. Enormt praktiskt och nyttigt."

De fem härskartekniker som Berit Ås identifierar är:

 

- Osynliggörande
- Förlöjligande
- Undanhållande av information
- Dubbelbestraffning
- Påförande av skuld och skam


I princip kan sådana tekniker användas mot alla undertryckta grupper. Men Berit Ås menar att de blir använda i speciella kombinationer och situationer gentemot kvinnor på grund av manssamhällets definition av kvinnor som objekt eller ägodel.

 

 

När jag ändå är i farten så skulle jag vilja att alla slog ett slag för att motverka mobbing. Det är så otroligt många människor som fått sitt liv försört pga mobbing. Jag vill bara gråta när jag tänker på hur många fina människor som känner att de inte vill leva för någon annan bestämt att de inte förtjänar ett människovärdigt bemötande. Alla ni som är föräldrar, jag vill poängtera vikten av att tidigt lära era barn att ALLA människor har lika värde!

 

Min dag har varit otroligt känslosam, jag hoppas er varit bra?

 

 

 

 

Hemkommen

Det har varit en lång dag! Först jobbet och efter det utbildning via HSO i organisationsuppbyggnad och sammanträdesteknik med universitetslektor i Förvaltningsrätt, kommunalrätt och offentlighet/sekretess Jan Turvall, som också är studierektor, på Göteborgs universitet. Mycket karismatisk och kunnig man. Är dock trött nu eftersom det var extremt mycket fakta sammanpressat på kort tid. Hade känts bättre om all den informationen hade fördelats på tre timmar till.

Hur som helst. Det blir inte så mycket bloggande i morgon heller för då har jag ett möte efter jobbet. Vet inte hur länge det varar men det tar nog sin lilla tid.

Nu ligger jag i sängen och försöker ta igen lite missad tid med Millisen innan hon somnar om igen. Sötnöten där.Hur har er dag varit?Lite frisk luft tar död på sjukor av olika slagJag inbillar mig det i varje fall. Jag gick ut i pulkabacken när jag började känna mig lite bättre. Som en blixt från klar himmel drabbades jag av någon form av magsjuka igår.

Fick ont i hela kroppen och kräktes. Idag när jag vaknade var jag nästan som vanligt igen men är extremt trött i kroppen. Kan ju varit något man ätit med.Om ni undrar över hjälmen så är det för att det är is i backarna. Farten man kommer upp i är att jämföra med cykelhastigheter.

Lillvildan har haft en kompis här idag och nu åkte hon precis hem till en annan kompis. Maken lagar middag och de andra barnen sitter vid datorerna.

Vad har ni gort idag?

Imorgon hinner ag inte med bloggen förrän sent på kvällen för jag skall på utbildning efter jobbet