Hemma efter en natt på avdelning 330

Det var körtelbuk! Sonen hade dessutom blod i urinen och grus i gallan. Den mest akuta smärtan berodde dock på körtelbuk:
 
"Körtelbuk, eller "förkylning i magen" är lekmannautryck för diagnosen mesenteriell lymfadenit och är en differentialdiagnos vid akut buksmärta med feber. Sjukdomen drabbar framförallt barn upp till 12 år, men kan även förekomma hos vuxna. Orsaken till körtelbuk är oftast en viral infektion, oftast adeno-virus, som skapar en inflammation i lymfkörtlarna i bukhålan i området kring övergången mellan tunntarm och tjocktarm (blindtarmsområdet) på höger sida buken. Symptomen liknar till mångt och mycket de vid blindtarmsinflammation (appendicit) och rent kliniskt kan de vara mycket svåra att skilja åt, ofta behövs blodanalyser och eventuellt radiologiska (ultraljud eller datortomografi) undersökningar för att utesluta blindtarmsinflammatíon. Det finns dock en del tecken som skiljer de båda sjukdomarna åt."
 
Nu är vi hemma igen efter natt med väkstillande och sockerlösning i dropp.
 
Han mår mycket bättre och får vara hemma och vila några dagar!
 
Jag har varit hos tandläkaren och fixat protes nummer två idag med. Då stannade maken hos mellansonen. Efter lunch skrev de ut oss och då åkte vi hem. Milla hämtades med hjälp av mormor och efter det fikade vi. Jag kom på klockan 14.30 att jag glömt äta idag :P
 
Hämtade några paket med. Julklappsbeställningar från lekmer och cdon samt ett glossybox-paket
 

Här hamnade vi

Sjuk son

Sjukling hemma!

 
 
Jobbade med handledning hela förmiddagen, hade möte med chefen efter lunch (ny tjänst efter årsskiftet) och sen gick jag hem till mellansonen som är vrålsjuk. Hög feber och så ont i magen att han inte kan gå.
 
Mormor har hållit honom sällskap medan jag jobbade, tack och lov att det finns mormödrar!!
 
Nu skall jag ta det lite lugnt ett par timmar och när maken kommer hem får det nog bli akuten om han inte är bättre stackarn.
 
Någon kommer för övrigt bli väldigt glad för sin kombinerade 15-årspresent / julklapp!