Med en hemmamyskväll

 
Vi brukar alltid vara hemma på nyårsafton. Vi klär inte upp oss eller festar till på något sätt egentligen. Det enda vi gör är att äta lite extra gott, eventuellt titta på GP-fyrverkerierna och kanske spela ett och annat sällskapsspel. Nu när mat är intagen och alla päser i soffor framför TV passar jag på att skriva lite härinne. Vi åt god "persisk mat" idag. Receptet hävdar att det är persiska rätter men jag har inte förmågan att avgöra om det är det eller något svenskpåhitt bara. Gott blev det hur som helst.
 
Hett grönsaksris (jasminris ,med morot, rödlök och salladslök och en kryddmix med färsk ingefära, krossad vitlök, ostronsås, sweet chili och japansk soja) med saffranskyckling (marinad på saffran, hett vatten, olja,  grillkrydda och salt) och myntadipp. Till det hade vi också aubergine med getost, flingsalt grovpeppar, pinjenötter, russin och mynta.
 
Till efterrätt blev det en smoothie på vaniljglass, jordgubbar, mjölk och vaniljsocker.
 
Rätten passar alla mer eller mindre Inget gluten, ingen laktos (bara i dippen och efterrätten) och vegetariskt om man skippar kycklingen.
 
 

Med en pomenar

 
Milla tjôtar i tid och otid om att gå på pomenar (promenad för den oinvigde). När vi väl kommer ut så övergår tjôtet till att "bä mäj". Hon vill inte gå själv och säger att hon är jätterädd. Hon vet inte vad hon är rädd för men jag envisas med att låta henne gå själv och hålla handen istället.
 
 

Med Amerikanska plättar till brunch

 
Eget ihopkok av smet men det handlar väl mest om att ha mer mjöl i och en nypa bikarbonat i vanlig pannkakssmet. Gott med en klick hallonsylt till men går att äta med precis vad som helst som man tycker passar till. Min äldsta brukar ha nutella till, någon annan har äpplemos och en tredje äter dem precis som de är. Gott gott!

 
Så här ser vår meny för kvällen ut förresten, gott skall det vara! Vad skall ni hitta på? Skall ni festa till det eller skall ni äta som vanligt?