Med en spontanutflykt till Nordens Ark

"Nordens Ark är en privat ideell stiftelse som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Vi bedriver avel, uppfödning, forskning och utbildning samt arbetar med att sprida kunskap om biologisk mångfald. En stor del av verksamheten är förlagd i fält, både i Sverige och utomlands.

Vi arbetar med populationsförstärkande åtgärder genom att sätta ut djur i naturen och genom att förbättra de miljöer där arterna lever. I Sverige har Nordens Ark ett nationellt ansvar för uppfödning och utplantering av bland annat pilgrimsfalk, vitryggig hackspett, fjällgås, grönfläckig padda och flera arter av skalbaggar.

Sedan millenieskiftet har omkring 300 däggdjur och fåglar födda på Nordens Ark satts ut i naturen, bland annat utter i Holland, europeisk vildkatt i Tyskland och lodjur i Polen. Vi har förstärkt svenska populationer med över 150 pilgrimsfalkar och cirka 10 000 groddjur."

 

Källa: Nordens Arks hemsida

Vi hade en superhärlig dag med medhavd matsäck och fantastiskt väder. De tre äldsta ville inte följa med så de fick klara sig själva hemma. Här är lite bilder från dagen:

 

 
 

Med en saftkokarkväll

 
Japp, idag har jag kokat saft på jordgubbar och rabarber!
 
1 kg rabarber
1 kg jordgubbar
1.5 liter vatten
Saften av en citron
8 dl socker
 
Först delar man jordgubbar och rabarber i bitar. Efter det så kokar man det i vattnet i ca 15 minuter. Man skall inte röra om för då blir saften grumlig. Därefter silar man av bären (rör inte om här heller).
 
Koka upp saften igen och rör i socker och citron (ca fem minuter). Skumma av saften, låt den svalna något och häll upp den på rengjorda varma flaskor.
 
 
Hälsningar från oss ;-)
 
 
 
 

Med ett fint loppisfynd

 
 
Jag satte ju en sats maskrosvin i tidig sommar. Fick låna en damejanne av pappa en månad senare men den var verkligen enorm! Idag när vi tog loppisturen så hittade jag en jättefin gammal bryggeriflaska från Eriksbergs bryggeri i Göteborg. Diskade ur den och hällde över maskrosvinet i den istället.