Hisingens funktionshinderdag avklarad!

Måste säga att totalt sett blev det en väldigt lyckad dag och nu är jag skittrött. Nanne är helt fantastisk! Många var de som ville upp på scenen och Nanne sa till dem att alla som ville fick komma upp. Hon gjorde dagen för många barn, unga och vuxna! Med och utan funktionsnedsättningar.
 
Spökligan
 


Affe PaffeRullstolsdansRytmgubbarnaMin fina föreningskollegaBlack Magic FoolsNanne GrönvallJag och Nanne

 
 
 

Snart smäller det!

Idag fick jag chansen att vara med i P4 Göteborg och prata med Hasse Andersson. Fick göra reklam för vårt event i Flunsan på söndag.
 
Här kan ni lyssna på det. Mitt bidrag är 3 timmar 3 minuter in i inslaget och sen igen 3 timmar 16 minuter ungefär.:-) Kul att media uppmärksammar!
 
 
 
 
 
 
Vi har dessutom haft turen tt hamna i flertalet tidningar :-)
 
 
 Kom kom om du bor i Göteborg! Söndag mellan klockan 12-16
 

Att ge extra stöd till en person i behov av det är att investera i densammes framtid

 
Det finns många uppfattningar om vad extra stöd är. För någon kan det vara att få extra tid för att lösa en uppgift, för andra kan det vara flexibla start och sluttider och för en tredje kan det vara att få hjälpmedel. Idag fungerar det "extra stödet" inte särskilt bra. I hemmet, (oftast) JA, i skolan och på arbetsplatsen, (oftast) SÅDÄR..
 
Jag är ju ideellt aktiv, jag är ordförande i en förening på lokal nivå och suppleant på nationell nivå. Jag jobbar för att, mina och andras barn skall få det extra stöd de behöver, i princip dygnet runt. Jag drömmer om hur jag kan påverka på natten, jobbar med stöd dagtid och roar mig på min fritid med ideella engagemang. Jag älskar fantastiska Sverige för här har vi verkligen möjlighet att påverka. Jag jämför med hur det kan vara på Sri Lanka där jag är projektledare för Riksförbundets projekt kring psykisk ohälsa.
 
När det kommer till extra stöd i min familj så handlar det främst om att implementera metoder att klara vardagen efter att ha kommit till insikt med att det finns en problematik. Det handlar om tidshjälpmedel, både rent praktiskt tekniska och verbala instruktioner. Vi är ganska billiga i drift i den här familjen vad gäller fysiska hjälpmedel. Vi kör papper och penna och telefonminne!
 
Hur som helst, att ge extra stöd till en person i behov av det är att investera i densammes framtid. Det är som att satsa långsiktigt. Att kosta på sig att ge extra stöd är ingen quick fix, det är att bry sig om andra.