Framme i Storsätern






Året som gick- Tredje kvartalet

J U L I (massor av upplevelser, här är några)
 
 
 

Jag tog bort min gamla instagram

Så om någon följde mig där så har jag skaffat en ny som bara handlar om mat. Jag gillar att ta matbilder och jag gillar att laga mat och baka. @veggifood_and_stuff heter kontot ochhär är ett axplock av bilder därifrån.
 


14 stycken

  • 200 spenat
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl filmjölk el grädde
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  • Lägg spenaten i kokande vatten tills de är knappt mjuka ca en minut. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt, hälften av osten och spenat. Vispa samman ägg, vatten, filmjölk och olivolja. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen och rör till en jämn smet. Fördela den i dubbla muffinsformar och ställ dem på en plåt. Strö på resten av osten. Grädda i 200 graders ugnsvärme i 20-25 minuter.