Jordnötsfudge och kardemummaknäck

 

JORDNÖTSFUDGE 

 
ca 50 bitar
 
Ingredienser
150 g osaltat smör
1 vaniljstång
3/4 dl grädde
340 g jordnötssmör
5 dl florsocker
 
 
Gör så här:
1. Placera bakplåtspapper i en form, ca 20 x 20 cm stor.
2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, vaniljfrön och vaniljstång. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i 3-4 minuter och plocka sedan upp vaniljstången.
4. Tillsätt jordnötssmör och florsocker. Rör noga tills alla florsockerklumpar är borta och blandningen är helt slät.
5. Häll blandningen i formen. Låt svalna i ca 30 minuter och låt sedan formen stå i kylskåpet i några timmar, gärna över natten.
6. Skär fudgen i mindre bitar, ca 1 1/2 cm stora, innan servering.
 
 
 
 
#1 - - Vivi:

åHHHH så gott !! Hoppas ni får en mysig jul och att ni vinner stort ikväll ;P
GODJULKRAMAR !!

#2 - - Sara:

Mums så otroligt gott :)

#3 - - Amanda Niclasson:

Åhh älskar fudge och knäck, så gott!

#4 - - Freja:

jag är inte riktigt i form att följa recept just nu, men jordnötsfudge låter så gott att jag får spara receptet för att testa nån gång! God jul till dig och din familj!

#5 - - Jonnié Jonsson:

God Jul, Hoppas att du får en trevlig Julafton ':)