Friday at last

 
Jag har längtat efter fredag eftersom vi skall göra lite roliga saker i helgen. Imorgon skall jag och småttingarna på bio, vi skall se Frost. På dagen funderar jag på att be gubben köra oss till Kungälv så vi kan gå på tårtutställning. Är lite sugen på det faktiskt.
 
På söndag skall vi kanske åka och bada och på eftermiddag/kväll skall jag hoppa in och jobba. Vi har en konferens på jobbet. Helt OK med några extratimmar faktiskt.
 
Vad skall ni hitta på i helgen?
 
 
Trollungar, snyggt avriven tapet eller hur? Milla som varit lite klåfingrig haha.
 

Jag har utsett en vinnare!

 
Tävlingen som gick ut på att vinna min självbiografi är avslutad och vinnaren är En plats i solen! Grattis till dig! Mejla mig på madeleinwollnik[a}gmail.com så jag får rätt adress att skicka till.
 
 

En riktigt god middag

 
Jag måste bara säga att jag skippade valnötterna. Jag är inte så förtjust i valnötter. Gjorde dessutom några utan gorgonzola eftersom maken inte gillar mögliga ingredienser haha.
 
Tomatsås
1 st 
1 st 
2 msk 
0,5 tsk 
1 krm 
1 krm 
2 burk(ar) 

Spenat- och kesellarullar
250 gram 
200 gram 
1 st 
250 gram 
100 gram 
1 dl 
200 gram 
 
1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja. Tillsätt örter och slå på tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Krossa de hela tomaterna med en trägaffel. Smaka av såsen med salt och peppar.

2. Värm ugnen till 200 grader.

3. Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet och krydda med lite riven muskot.

4. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.

5. Skär lasagneplattorna till rutor som mäter ca 9 x 9 cm. Det skall bli 8–10 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsås. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.