Kvällstur till Hammarkullekarnevalen!

 
Pictures from the evening at The carneval in Hammarkullen, Gothenburg
 
 
 
 

Loppisfyndat

Second hand shopping today!
 
Var på loppis idag (samt gjorde en del andra ärenden som att lämna in rasig iPhone och iPad, köpte pooldammsugare). På loppis hittade jag följande
 
34 st kakformar
 


Roliga formar (den stora är spader, klöver, ruter, hjärter bland annat. Det är också en ängel, en katt och en minigris.Isglassformar! Ligger redan i diskmaskinen och förhoppningsvis kommer de till användning redan i eftermiddag!En tysk fasadflagga. Maken är tysk och håller på Tyskland i fotboll så den är till honom!

 
Totalt betalade jag 95 kr för hela kalaset

Betalar ni för betyg?

Do you pay for good grades?
 
 
Ja den frågan fick jag på telefon häromdagen. Det var en journalist (ingen nämnd ingen glömd) som hade hittat min blogg och undrade om vi betalade våra barn om de fick bra betyg. De skall tydligen göra någon artikel om det för det är vanligt att man gör så.
 
Först förstod jag inte frågan, jag trodde han menade om vi betalar lärare för att ge våra barn bra betyg, hahaha. Ibland blir det fel. Hur som helst, vi betalar inte våra barn för bra betyg, betala är egentligen fel ord att använda, belöna är kanske vettigare.
 
En gång försökte jag motivera ett väldigt skoltrött barn genom att belöna med 100 kr om det hade alla rätt eller max två fel på lite större prov. (Det funkade bara några gånger, är man skoltrött så är man). I efterhand kan jag tycka att det var en dålig idé.
 
Frågan väckte dock lite tankar hos mig. Och jag har ännu inte riktigt bestämt mig för om jag tycker det är bra eller inte. Jag tycker inte det är tillräckligt bra för att göra det själv men jag tycker inte heller att jag kan säga att de som gör det gör fel. Jag vet nämligen inte vad det får för konsekvenser, jag vet inte om det är bra eller dåligt. Det sägs att det finns forskning som pekar på att det inte leder till bättre betyg. Det finns risker att barnen känner sig värdelösa om de inte lyckas prestera bra. Har du fler barn och något av dem är väldigt högpresterande så blir det ett ganska orättvist system. Sen läser jag här inne där många skriver att de fått betalt för betyg och sedan gått ut med kanonbetyg och examina från Universitet etc. (Kan ju vara bullshit också iofs).
 
Vad gör ni? Vad tycker ni?
 
 
Bilderna är googlade (pay for grades)