Kalastjej!

Fotbollsavslutningen är avklarad, släktkalas likaså. Jag fick gå iväg från kalaset för att ta emot en gäst till B&B på jobbet dock. Jag är faktiskt ganska glad över att slippa att alltid vara jour efter årsskiftet. Jag skall ju vara tjänstledig och pröva annat. Milla fick en bulle på avslutningen som var lika stor som hennes ansikte haha.
 
 
Vildan fick en medalj, väl hemma fick hon massor av fina paket, bland annat den här fina jackan från mormor.
 
 
Hon fick också skönsång, köpta bakverk och presenter från övriga.
 
 
Hurra hurra!!

Laserdome!

Idag hade Mathilda sitt barnkalas. Eftersom hon gillar när det händer grejer så bjöd hon in ett antal kompisar till att spela Laserdome. Kul! De var nio tjejer som först spelade Laserdome, åt korv med bröd och glass och därefter red tjur och sumobrottades. Riktigt kul att titta på!
 
Mathilda fick massor av fina presenter och de verkade ha riktigt roligt!
 
Av någon anledning kan jag inte ladda upp bilder från min Nikon, det står "this file is in reality of type MPO". Är det någon som vet hur man kan fixa det? Här kommer instagrambild istället tills det funkar igen.
 
 
 
 

"Riktigt jobbig djävla unge det där"

Det finns många åsikter om vad som är rätt och vad som är fel. Det finns också många som är bra på att peka ut vad andra gör fel. Det finns inte lika många som ser bakom beteenden. Med det menar jag att det alltid finns en orsak till olika beteenden men det är sällan den som uppfattaren upplever. Tyärr är de allra flesta också duktiga på att dela med sig av sina (ofta) felaktiga upplevelser till andra och som en löpeld har någons upplevelse gjort någon annans beteende till sanning. Känner ni igen det?
 
Om jag tar ett exempel;
 
En pojke går omkring och förstör för andra och hur mycket andra barn samt vuxna än säger till honom så hjälper det inte. Snarare så blir det oönskade beteendet ännu värre. Det diskuteras och gås samman bland övriga. Det tisslas och tasslas om att ungen är ouppfostrad och nästa steg borde vara att prata med föräldern. Så där kan man liksom inte göra.
 
Ofta ligger det orsaker bakom ett negativt beteende som ingen uppfattar eftersom barn tiger, de skyddar och de vill inte vara besvärliga. Ett barn som kräver överdrivet med uppmärksamhet likaväl som ett barn som bara tycks vilja vara osynligt kan ha riktigt tuffa förhållanden omkring sig. Det är inte ovanligt att det inte finns någon trygg omgivning till exempel. Föräldrarna kanske missbrukar, någon förälder kanske nyligen dött, hemska tanke, barnet kanske blir utnyttjat. Eller det behöver inte vara så dramatiskt, barnet kanske helt enkelt känner att det inte blir älskat. Det kan också ligga psykisk ohälsa bakom.
 
Det vi människor behöver bli bättre på är att se att det nästan aldrig är som vi tror, det finns nästan alltid en rimlig förklaring till ett beteende, inget barn vill bete sig dumt och vi människor måste arbeta mer med att få bort våra fördomar.